Αρχική      Νέα     Photos      Εκπομπές      Ατζέντα      Κυκλοφορίες      Βιβλίο      Θέατρο      Συνεντεύξεις      Kαφενεδάκι      Πνύκα      Bίντεο      Επικοινωνία!     Downloads      Τεχνολογικό Μαγκαζίνο      Ισολογισμός χρήσης
1990 - 2020. 30 χρόνια Atlantis!

Αμ δεν φταίνε οι εταιρίες… Το κοινό φταίει…!

 

Άρθρο της Σοφίας

Και όπως έχω ξαναπεί, μου αρέσει να πηγαίνω αντίθετα σε κοινά λεγόμενα, έτσι, για μία ακόμα φορά θα διαφωνήσω με κάτι που ακούω από ροκάδες και καλλιτέχνες του χώρου πολύ συχνά. «Δεν βγαίνουν πλέον ροκ δίσκοι» «Όλα έχουν εμπορευματοποιηθεί και οι εταιρίες δεν αφήνουν το ροκ να ανθήσει».

Μάντεψε! Δεν φταίνε οι εταιρίες! ΩΠΑ ΩΠΑ! Μην εκνευρίζεσαι από τώρα αγαπητέ αναγνώστη. Δώσε μου μια ευκαιρία να σου εξηγήσω τι εννοώ και μετά αν διαφωνείς έρχεσαι στο σπίτι μου με πυρσούς και με καις! Έχουν κάποια λογική αυτά που λέω. Just stick with me for a minute, που λεν και στο χωριό μου.

Αρχικά, ας συμφωνήσουμε σε κάτι εξ αρχής. Οι δισκογραφικές εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικοί οργανισμοί. Όπως εσύ θες να δουλεύεις και να πληρώνεσαι, όπως κάποιος μαγαζάτορας έχει ανάγκη να βγάζει περισσότερο κέρδος από τα έξοδα του και όπως κάθε πολυεθνική θέλει να έχει έσοδα, έτσι και οι δισκογραφικές δεν βγάζουν δίσκους για την ψυχή της μάνας τους. Αυτή είναι η λογική της κάθε εταιρίας, είτε μικρής, είτε μεγάλης. Καλά μέχρι εδώ; Καλά! Συνεχίζουμε!

Κάποτε που λες, έβγαιναν ροκ δουλείες. Οι δισκογραφικές έκαναν άνετα αυτά τα βήματα και αγκάλιαζαν τους καλλιτέχνες της ροκ σκηνής. Πλέον δεν το κάνουν. Γιατί; Όχι γιατί τότε οι δισκογραφικές ξεχώριζαν το ταλέντο και το προτιμούσαν από έναν όμορφο πισινό αλλά γιατί τότε το ροκ πούλαγε! ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΡΟΚ! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Πόσο πιο απλό να το κάνεις; Εκείνη την εποχή πουλούσε σαν τρελό αυτό το είδος μουσικής γιατί είχε τεράστιο κοινό. Κάτι που σήμερα δεν ισχύει. Ναι υπάρχουμε ακόμα εμείς οι πιστοί, αλλά αποτελούμε ένα μικρό ποσοστό.

Τις πταίει λοιπόν; Το κοινό.. Γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι, λίγοι πλέον οι ροκάδες. Γιατί ο Αμερικάνος θα βγει και θα ακούσει μουσική που βγαίνει από ένα mac book (dubstep) και ο Έλληνας θα πάει σκυλάδικο (και ας είναι ταπί). Γιατί πλέον μετράει αυτό που λέμε, από φωνή κορμάρα και όχι γιατί αυτό μας προωθούμε αλλά γιατί αυτό επιλέγουμε σαν ευρύ κοινό. Δεν μιλάω για εσένα η εμένα, μιλάω για το ευρύ κοινό πάντα!

Η δισκογραφική δεν είναι πάντα ο δαίμονας που δεν ξέρει από μουσική και προωθεί ατάλαντους. Είναι απλά μια εταιρία, και όπως όλες οι εταιρίες, για να μην πάει για κλείσιμο, πρέπει να βγάζει κέρδος. Όταν το ευρύ κοινο ακούει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, η εταιρία θα δώσει βήμα σε αυτό το είδος! Δεν μπορείς εν έτη 2014 στην Ελλάδα να πουλήσεις ροκ. Θα πεινάσεις!

Έννοια σου αγαπητέ αναγνώστη και οι μόδες πάνε και έρχονται και ρόδα είναι και γυρίζει. Ίσως κάποια στιγμή να ξανανθίσει η Ελληνική ροκ σκηνή. Εσύ αν θες να βοηθήσεις, μπορείς αρχικά να στηρίξεις λίγο την δισκογραφία και να σταματήσεις το παράνομο downloading. Ουπς… Μόλις πρόδωσα το περιεχόμενο του επόμενου άρθρου.

Σημειώνουμε ότι εδώ ΔΕΝ είναι χώρος για να εκφράσει κάποιος τις γενικές ενστάσεις του, την κριτική του ή τα όποια του παράπονα για τον σταθμό. Αυτό μπορεί να το κάνει στο info@atlantisfm.gr ή (αν θέλει δημόσια) στη σελίδα μας στο facebook. Εδώ οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τον συντάκτη του άρθρου και τα σχόλια μας (ακόμα και αρνητικά) να είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ (και βέβαια ευπρεπή…). Είμαστε σίγουροι ότι η ραδιοφωνική παρέα είναι σε θέση να το καταλάβει αυτό και ότι θα διαχειριστεί σωστά την ελευθερία έκφρασης που όλοι στον Ατλαντίς θέλουμε να υπάρχει… Ελπίζουμε να περνάτε καλά στο “καφενεδάκι” μας!

Facebook Comments

7 σχόλια to “Αμ δεν φταίνε οι εταιρίες… Το κοινό φταίει…!”

Dionysis Kotsakis (April 17, 2014 @ 8:29 am)

Εχω γίνει fan σου, έτσι;

δήμητρα γ. (April 17, 2014 @ 8:52 am)

Διονυση αν φτιαξουμε φαν κλαμπ θα εισαι αρχηγος!!!!

Γιώργος Δάρας (April 17, 2014 @ 1:46 pm)

Δεν πειράζει Σοφία μου λίγοι και καλοί.

Sofia Spyridonidi (April 17, 2014 @ 5:34 pm)

Σωστός!!! <3

Sofia Spyridonidi (April 17, 2014 @ 5:35 pm)

Κάντε μου εσείς fan club και θα δείτε! Χαμός από κόσμο!!! 😛

Kyniko Katharma (April 19, 2014 @ 2:05 am)

Οπότε δεν φταίει ούτε το κοινό αλλα η κατάσταση. γιατί το να μην ακούς ροκ δεν είναι κάτι το μεμπτό αλλά απλά μια άλλη επιλογή. Φταίει λοιπόν η γενικοτερη κατάσταση. Το ροκ πλεον δεν πουλάει αλλα δεν μπαίνει και στα παλια στεγανά. εχει δημιουργήσει διάφορες "αγκυλώσεις" οπως είναι το μεταλ ή πανκ και ενα σωρό άλλες.

Alexandros Madouvalos (April 19, 2014 @ 5:48 pm)

Burn the witch!

Γράψε το σχόλιο σου

 

Ακούστε live..!