Αρχική      Νέα     Photos      Εκπομπές      Ατζέντα      Κυκλοφορίες      Βιβλίο      Θέατρο      Συνεντεύξεις      Kαφενεδάκι      Πνύκα      Bίντεο      Επικοινωνία!     Downloads      Τεχνολογικό Μαγκαζίνο      Ισολογισμός χρήσης
1990 - 2020. 30 χρόνια Atlantis!

Νέο τραγούδι των Kollektiva αποκλειστικά στον Ατλαντίς και νέος δίσκος του συγκροτήματος!…

Στον Αtlantis 105,2 θα ακούγεται αποκλειστικά το τραγούδι “Στου αιώνα τη ζάλη” από τον νέο δίσκο των KollektivA με τίτλο «Η Μπαλάντα της Φυλακής».

Λίγα λόγια για τους αγαπημένους μας Kollektiva και το νέο τους άλμπουμ…

Οι KollektivA, έχοντας κάνει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, είχαν στα σχέδιά τους εδώ και καιρό, τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεματικού έργου. Πολλές φορές, επίσης, έχουν δηλώσει την επιρροή τους από μεγάλα concept άλμπουμ, όπως τα: «The Wall» (Pink Floyd), «American Idiot» (Green Day), «Operation Mindcrime» (Queensryche), κ.ά.

Μετά από μελέτη και δουλειά μηνών, οι KollektivA παρουσιάζουν τη «Μπαλάντα της Φυλακής».

Πρόκειται για ένα concept μουσικο-θεατρικό έργο, που αποτελείται από 4 πράξεις. Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στις συμβολικού (ή και όχι) χαρακτήρα «φυλακές του Κόσμου».

Θέμα του έργου είναι το δίπολο «εγκλεισμός – απελευθέρωση» και είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Oscar Wilde, «Η μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ» (The Ballad Of Reading Gaol -1897), το οποίο ο μεγάλος Ιρλανδός δημιουργός έγραψε λίγο μετά τον εγκλεισμό του εκεί. Τον περασμένο Οκτώβρη μάλιστα, πάνω από χρόνια μετά, αποφασίστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση το κλείσιμο της ιστορικής φυλακής, η οποία από το 1992 λειτουργούσε ως αναμορφωτήριο εφήβων(!).

Το ανατρεπτικό σενάριο προσεγγίζει εκ νέου απαξιωμένες έννοιες όπως η ηθική και η δικαιοσύνη, αμφισβητώντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα και το μοιραίο.

Οι KollektivA καταπιάνονται με αυτό το σκληρό και επίκαιρο θέμα και το επενδύουν με σκληρό ήχο που αποζημιώνει και τους πιο απαιτητικούς ακροατές, επαναφέροντας τη δυνατή rock μουσική στο προσκήνιο. «Η Μπαλάντα της Φυλακής» περιέχει στιβαρά παιξίματα και ουσιαστικές ενορχηστρώσεις, δίνοντας βάρος στην -με θεατρικούς όρους- ροή.

Τα 13 τραγούδια συνοδεύονται από ηχογραφημένα θεατρικά μέρη τα οποία μαζί με το προσεγμένο sound design, βάζουν τον ακροατή μέσα στο περιβάλλον της φυλακής και τη δράση. Οι μουσικές συνθέσεις υποστηρίζουν την κάθε σκηνή και μαζί με το στίχο δημιουργούν ένα καλοδουλεμένο έργο.

Η παραγωγή του άλμπουμ, την οποία επιμελήθηκε ο Νίκος Μακράκης, έγινε με προσοχή στη λεπτομέρεια και επισφραγίστηκε από τη συνεργασία του γκρουπ με τον κορυφαίο mastering engineer Brian Lucey (Magic Garden studios).

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι αλλοιωμένη λεπτομέρεια από τον πίνακα του F. Goya «Η Αυλή των Τρελών» (Yard of Lunatics- 1794).

Η μπαλάντα της φυλακής
Σενάριο / Στίχοι / Διάλογοι: Φάνης Μαργαρώνης

Οι KollektivA είναι:
Θανάσης Χουλιαράς: φωνή
Φάνης Μαργαρώνης: κιθάρες, φωνές
Γιώργος Θεοφάνους: κιθάρες, πλήκτρα, theremin, φυσαρμόνικα, φωνές, ενορχήστρωση εγχόρδων, sound design
Μάκης Κρέτσης: φυσικά και ηλεκτρονικά κρουστά, φωνές, sound design
Γιώργος Παύλου: μπάσο, φωνές
Δημήτρης Γιαννούχος: τύμπανα, φωνές

Επιμέλεια παραγωγής: Νίκος Μακράκης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: KollektivA
Ενορχήστρωση: KollektivA
Ηχοληψία, editing: Δημήτρης Ρετουνιώτης, Γιώργος Θεοφάνους
Μίξη: Δημήτρης Ρετουνιώτης
Mastering: Brian Lucey (Magic Garden Mastering)

www.kollektiva.net
https://www.facebook.com/KollektivA.gr
https://www.youtube.com/user/TheFemdBand

Facebook Comments

Ακούστε live..!