Αρχική      Νέα     Photos      Εκπομπές      Ατζέντα      Κυκλοφορίες      Βιβλίο      Θέατρο      Συνεντεύξεις      Kαφενεδάκι      Πνύκα      Bίντεο      Επικοινωνία!     Downloads      Τεχνολογικό Μαγκαζίνο      Ισολογισμός χρήσης
1990 - 2020. 30 χρόνια Atlantis!

Οι Εννιά Χιλιοστά (9ΜΜ) επισκέπτονται τον Καφενέ μας!

Όταν η Σοφία συνάντησε τους 9mm…

Οι Εννιά Χιλιοστά (9ΜΜ) μας έδωσαν μια συνέντευξη σχετικά με τον νέο τους δίσκο και για την γενικότερη άποψη τους περι μουσικής και όχι μόνο. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Μιχάλης Σκαράκης (φωνή), Αποστόλης Λυμπερόπουλος (κιθάρες), Άγγελος Βαφειάδης (πλήκτρα), Κώστας Ξηρογιάννης (μπάσο) Μαυρίκος Σκαράκης (τύμπανα).

Αρχικά θέλω να ξεκινήσουμε με δύο πολύ κλισέ ερωτήσεις! Πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα και πως καταλήξατε στο όνομα Εννιά Χιλιοστά (9ΜΜ);

 Το όνομα το διαλέξαμε ένα βράδυ στο σπίτι του Άγγελου. Θεωρήσαμε την μουσική το όπλο μας, τα τραγούδια λειτουργούν σαν σφαίρες απέναντι στην βίαιη πραγματικότητα που βιώνουμε και κάπως έτσι απαντάμε. Εμείς, (ο Άγγελος ο Μιχάλης και ο Στέλιος) αποφασίσαμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι μουσικά, κάτι που θα ακούνε τα εγγόνια μας και θα λένε: «μπράβο παππού». Με τον Αποστόλη είμαστε φίλοι από μικρά παιδιά. Τον Στέλιο μετά την αποχώρηση του τον αντικαθιστά ο Μαυρίκος ο αδερφός του Μιχάλη και τον Κώστα τον γνωρίσαμε μέσω ενός κοινού γνωστού, και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η σύνθεση.

Πολλοί σας έχουν χαρακτηρίσει ως την πιο hardcore μπάντα της ελληνικής ροκ σκηνής. Αυτό τι συναισθήματα σας δημιουργεί;

Θετικά! (γέλια) Ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε το συγκρότημα ήταν ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δεν ακούμε κάτι στην ελληνική σκηνή που να μας αρέσει. Η προσπάθεια ήταν πάμε να φτιάξουμε κάτι που μας αρέσει, χωρίς περιορισμούς. Δηλαδή, θες να παίξεις heavy? Παίξε heavy. Αλλά κάντο σωστά. Θες να είναι ελληνόφωνο; Κάντο ελληνόφωνο. Δεν χρειάζεται να έχεις  κιθάρες χαλαρού ροκ επειδή βάζεις ελληνικό στίχο.

Είναι αλήθεια ότι στην χώρα μας, η δισκογραφία περνάει κρίση. Εσείς αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Καμία. Ευτυχώς το studio είναι δικό μας και όλο αυτό είναι μια επένδυση που έχουμε κάνει όποτε από άποψη παραγωγής δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα. Από άποψη δισκογραφικής, δεν υπογράψαμε με ελληνική εταιρία. Η ελληνική δισκογραφία είναι κάτι που μας έχει απογοητεύσει έντονα τα τελευταία χρόνια και μάλιστα δεν υφίσταται κατά την γνώμη μας ελληνική δισκογραφία για αυτού είδους την μουσική. Έτσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με μια εταιρία του εξωτερικού.

Δηλαδή, σαν συγκρότημα πιστεύετε ότι θα είχατε περισσότερες ευκαιρίες στο εξωτερικό;

Είδαμε ανταπόκριση στο εξωτερικό που δεν την περιμέναμε, ιδιαίτερα με το video clip του “30 Χρόνια Μετά” ενώ στην συνέχεια μας είπαν οι άνθρωποι ότι τους αρέσαμε και έτσι μας πρότειναν συνεργασία. Σκέψου ότι 7 χρόνια τώρα που είμαστε μπάντα, δεν μας προσέγγισε καμία ελληνική εταιρία και η πρώτη ήταν αυτή του εξωτερικού.

Ο νέος σας δίσκος “Το Μαύρο Ποτάμι” κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες. Σαν πρώτο κομμάτι θελήσατε να μεταδώσουμε τον “Ελληνάρα”. Πώς καταλήξατε σε αυτή την επιλογή;

Κυρίως λόγο στίχου. Είναι ένα κομμάτι καυστικό και ακραίο που μας εκφράζει και μας διασκεδάζει. Άλλωστε, σε αρκετά live είδαμε πως είναι αυτό που αγαπάει περισσότερο το κοινό.

Μιλήσατε για καυστικό στίχο, άρα υπάρχουν πολλά που σας ενοχλούν.

Ναι. Στην τρέχουσα κατάσταση υπάρχει ένα πρόβλημα που συναντάει ο κάθε πολίτης. Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Είσαι καλός σε κάτι; Καλή διασκέδαση γιατί εγώ έβαλα τον ανιψιό μου. Δες που βρισκόμαστε και κατάλαβε πως αυτή είναι και η αιτία. Είμαστε άξιοι της τύχης μας. Για αυτό μέσα στον “Ελληνάρα” προσπαθούμε να τα βάλουμε με τους υπεύθυνους όπως αντίστοιχα και στο “Ρουά Ματ” τα βάζουμε με την αστυνομία. Όταν γράφαμε κομμάτια για αυτή την κατάσταση στον πρώτο δίσκο και πριν ακόμα την οικονομική κρίση ο κόσμος μας έλεγε γραφικούς. Τότε βέβαια τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα, τα σκυλάδικα έβγαζαν λεφτά και εμείς θεωρούμασταν κουραστικοί.

Σαν συγκρότημα ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το απόγειο της εξέλιξης σας;

Όταν αρχίσει ο κόσμος να ακούει και να λαμβάνει το μήνυμα. Όταν θα αλλάξει κάτι.

Κάποια συνεργασία που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα και κάποια που μετανιώσατε;

Ήμασταν τυχεροί σε αυτό το θέμα και είχαμε την δυνατότητα να παίξουμε σε μια συναυλία με τον Τζίμη Πανούση και σε μία ακόμα με τον Πουλικάκο, οπότε αυτό το έχουμε καλύψει! (γέλια) Όσο για κάποια που να μετανιώσαμε, δεν υπάρχει. Σίγουρα κάποια στιγμή θα παρεξηγηθούμε με κάποιους αλλά δεν μετανιώσαμε για καμία συνεργασία μας.

Υπήρχε κάποιο live που δεν πήγε όπως θα θέλατε;

Αρκετά. Πριν πολλά χρόνια παίζαμε σε ένα μαγαζί και για κάποιο λόγο αποφασίστηκε να εμφανιστούμε τελευταίοι μετά από 2 άλλες μπάντες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μέχρι να εμφανιστούμε είχε αδειάσει σχεδόν το μαγαζί. Κατά τ’ άλλα δεν έχουν υπάρξει άλλα προβλήματα πέραν από αυτό του κόσμου που μερικές φορές είναι λίγος.

Η καλύτερη στιγμή που βιώσατε μαζί σαν συγκρότημα;

Καλαμπάκα! (γέλια) Παίζαμε σε ένα φεστιβάλ σαν headliners (ίσως γιατί ήμασταν οι μόνοι από τις μπάντες με δικό μας δίσκο) και τότε κοιταζόμαστε και συνειδητοποιούμε πως δεν είμαστε για να παίξουμε με κάποιον άλλο, είμαστε για να παίξουμε για εμάς. Να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε.

 Και για τέλος, κάτι που βρίσκεται στα άμεσα σχέδια σας;

Είμαστε στην περίοδο των live αλλά προετοιμαζόμαστε να γυρίσουμε και 2 video clip “Το Μαύρο Ποτάμι” και το “Ελληνάρας” Ουσιαστικά βρισκόμαστε στην διαδικασία του promo του δίσκου.

ΥΓ.1. Από τις φωτογραφίες λείπει ο Κώστας Ξηρογιάννης (μπάσο) καθώς δεν μπορούσε να είναι παρών στην συνέντευξη.

ΥΓ.2. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον συμπαραγωγό Βαγγέλη που βοήθησε στην όλη διαδικασία.

(Τη Σοφία την ακούμε κάθε Σάββατο στις 22:00 με την εκπομπή “No Direction Home”)

Σημειώνουμε ότι εδώ ΔΕΝ είναι χώρος για να εκφράσει κάποιος τις γενικές ενστάσεις του, την κριτική του ή τα όποια του παράπονα για τον σταθμό. Αυτό μπορεί να το κάνει στο info@atlantisfm.gr ή (αν θέλει δημόσια) στη σελίδα μας στο facebook. Εδώ οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τον συντάκτη του άρθρου και τα σχόλια μας (ακόμα και αρνητικά) να είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ (και βέβαια ευπρεπή…). Είμαστε σίγουροι ότι η ραδιοφωνική παρέα είναι σε θέση να το καταλάβει αυτό και ότι θα διαχειριστεί σωστά την ελευθερία έκφρασης που όλοι στον Ατλαντίς θέλουμε να υπάρχει… Ελπίζουμε να περνάτε καλά στο “καφενεδάκι” μας!

Facebook Comments

15 σχόλια to “Οι Εννιά Χιλιοστά (9ΜΜ) επισκέπτονται τον Καφενέ μας!”

Dionysis Kotsakis (March 1, 2014 @ 2:00 am)

Super! Απλά Super!!!!

Katerina Skaraki (March 11, 2014 @ 3:00 pm)

Φοβερή συνέντευξη!!!!!…..

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 9:09 pm)

🙂 🙂

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 10:34 pm)

Test!

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 10:37 pm)

Test2

Electra Damian (March 12, 2014 @ 10:37 pm)

τι test ειναι αυτα?

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 10:39 pm)

Test2

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 10:57 pm)

Ki allo test

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 11:05 pm)

Akoma ena test

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 11:07 pm)

Polla tests!

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 11:21 pm)

Electra Damian Είχαμε προβλήματα στο site και είμαστε σε φάση ανακατασκευής!

Electra Damian (March 12, 2014 @ 11:23 pm)

Διονύσης Κωτσάκης ναι το παρατηρησα εγω ειχα προβλημα στο να κανω κοινοποιηση απο εδω δεν εβγαζε το εικονιδιο αποστολης …. τακτοποιηθηκε αυτο?

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 11:26 pm)

Electra Damian Αυτό τσεκάρω…

Electra Damian (March 12, 2014 @ 11:29 pm)

Διονύσης Κωτσάκης μενου "προγραμμα σταθμου" θα υπαρξει μπας και συντονιστουμε με τους παραγωγους που μας αρεσουν και γινουμε "παρεακι"?

Dionysis Kotsakis (March 12, 2014 @ 11:48 pm)

Electra Damian Εϊναι υπό συζήτηση…

Γράψε το σχόλιο σου

 

Ακούστε live..!