Αρχική      Νέα     Photos      Εκπομπές      Ατζέντα      Κυκλοφορίες      Βιβλίο      Θέατρο      Συνεντεύξεις      Kαφενεδάκι      Πνύκα      Bίντεο      Επικοινωνία!     Downloads      Τεχνολογικό Μαγκαζίνο      Ισολογισμός χρήσης
1990 - 2020. 30 χρόνια Atlantis!

Συνέντευξη με το.. Θάνατο!!!

Αρθρο του Γιάννη

Γ.Κ.: Θάνατε καλησπέρα! Πρώτη συνέντευξή σου στην ανθρώπινη ιστορία!! Επιτέλους να σε γνωρίσει κι ο κόσμος…

Θ.: Καλησπέρα Γιάννη! Όντως πρώτη φορά και ομολογώ πως είναι και η πρώτη φορά, που κάποιος θέλει την άποψη μου!

Γ.Κ.: Λοιπόν, πώς βλέπεις τα πράγματα στην Ελλάδα το 2014;

Θ.: Αν και είστε μια μικρή πληθυσμιακά χώρα, τα τελευταία χρόνια παρατηρώ πως η δουλειές μου εδώ γνωρίζουν μια τεράστια άνθιση..!!! Η αλήθεια είναι πως σε μια χώρα του φωτός (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεν περίμενα ποτέ μια τέτοια ιλιγγιώδη αύξηση στα ποσοστά αυτοκτονιών και σε κρούσματα βίας και κοινωνικής εξαθλίωσης. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως οι Έλληνες θα βυθιζόντουσαν σε τέτοια βαθιά κατάθλιψη και απόγνωση…

Γ.Κ.: Να υποθέσω ότι εσύ μιλώντας με αυτούς, που φεύγουν, έχεις και άποψη για τους λόγους που φτάσαμε ως εδώ…

Θ.: Βέβαια! Για τις αυτοκτονίες, τα πράγματα είναι απλά… Οι άνθρωποι, πλέον, αισθάνονται αβοήθητοι, προδομένοι, έρμαια των αποφάσεων των κυβερνήσεων τους και από ευθιξία, να το πω, από ντροπή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει… Είναι οξύμωρο, μπορώ να πω, να βλέπω ανθρώπους, που μόλις έχουν αφαιρέσει την ίδια τους τη ζωή και να νομίζουν πως θα βρουν κοντά μου ανακούφιση και γαλήνη!! Ανάποδα ήταν τα πράγματα παλιότερα…. Ο κόσμος θυμάμαι, πάλευε με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή. Υπήρχαν αμέτρητοι λόγοι και κίνητρα για να μείνεις ζωντανός!! Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλαξε…

Γ.Κ.: Μίλησες νωρίτερα και για βία και κοινωνική εξαθλίωση…

Θ.: Ναι! Αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος σχετικά με την αύξηση θνησιμότητας στην Ελλάδα… Και πάλι μπορώ να πω πως μένω έκπληκτος με αυτό το φαινόμενο! Το συναντούσα παραδοσιακά σε χώρες του λεγόμενου «τρίτου κόσμου»… Τώρα το βλέπω  κι εδώ. Από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους συναντάω συνεχώς ανθρώπους, που υπέκυψαν στην πείνα, στο κρύο, σε αρρώστιες… Πίστεψέ με είναι πολλοί περισσότεροι από όσους νομίζετε ή μαθαίνετε… Όσο για τη βία, είχα να δω τέτοιο θανατηφόρο μίσος ανάμεσα σε ομοεθνείς από τον εμφύλιο!! Και όταν μου λένε τους λόγους, συγχωρήστε με, αλλά βάζω τα γέλια..!!! Ομάδες, κόμματα, χωράφια και κάθε λογής πιθανός και απίθανος λόγος!!! Μα πώς είναι δυνατόν;;; Δεν την αγαπάτε τη ζωή σας καθόλου; Εμένα. Βέβαια, καλό μου κάνετε!!!

Γ.Κ.: Δεν έχεις κι άδικο… Δυστυχώς κάπως έτσι είναι τα πράγματα… Φαντάζομαι, όμως, τους πολιτικούς που σου έρχονται, τους στέλνετε στην κόλαση, να υποφέρουν, για όλα αυτά που προκαλούν!!!

Θ.: Τι είναι αυτά που λες;!;! Κοίτα πως έχουν τα πράγματα… Τυπικά τους στέλνουμε στην κόλαση, αλλά επειδή μου παρέχουν ασύγκριτα σημαντική βοήθεια στο έργο μου, τους ρίχνω στα απαλά!!! Ε, μην είμαστε και αχάριστοι..!!! Τόση βρωμοδουλειά έχουν κάνει εκ μέρους μου!!!

Γ.Κ.: Μάλιστα… Απογοητευτικό αυτό… Τουλάχιστον έρχονται μετανιωμένοι, να υποθέσω!!

Θ.: Δεν θα το’λεγα!!! Συνειδητά κάνουν ό,τι κάνουν!!! Και μην ξεχνάς πως αυτοί περνάν ζωή χαρισάμενη..!!! Οι υπόλοιποι έρχονται μετανιωμένοι, που δεν αντέδρασαν, που δεν ξεσηκώθηκαν, που τα δέχθηκαν παθητικά… Τι να το κάνεις όμως; Είναι αργά, όταν καταλήγουν σε μένα…

Γ.Κ.: Θάνατε με σοκάρεις με τις αποκαλύψεις σου!!! Άρα με λίγα λόγια είσαι ευγνώμων στους κυβερνώντες για την μεγάλη «πελατεία» σου!!

Θ.: Και με το παραπάνω!!! Αν σε όλα αυτά προσθέσεις τους θανατηφόρους αυτοκινητόδρομους, το ανύπαρκτο σύστημα υγείας και την αόρατη κοινωνική μέριμνα, μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι οι πιο αξιόπιστοι συνεργάτες μου!!! Για μένα δουλεύουν..!!!

Γ.Κ.: Πριν κλείσουμε, ένα σχόλιο για την κατάσταση παγκοσμίως θα ήθελα.

Θ.: Πάρε αυτά, που σου είπα για την Ελλάδα και πολλαπλασίασέ τα με των αριθμό των χωρών του πλανήτη και θα έχεις την απάντησή σου..!!! Τα ίδια πάνω κάτω συμβαίνουν παντού!!! Απλά ο τρόπος αλλάζει και η κατάταξη… Για παράδειγμα, όπου οι αυτοκτονίες υστερούν, αυξάνονται οι επεκτατικοί πόλεμοι, τα θανατηφόρα εμβόλια κ.ο.κ. Όλοι γρανάζια της ίδιας μηχανής είναι!!!

Γ.Κ.: Μα, καλά… Πώς κατάφερες τόσο εύκολα να τους πείσεις να δουλέψουν για σένα;

Θ.: Δύο λέξεις θα σου πω… Χρήμα και Εξουσία!!! Τόσο απλά..!!! Εγώ απλά απολαμβάνω τους καρπούς αυτών των δύο!!! Λίγοι λένε όχι σε αυτόν τον πειρασμό στις μέρες μας…

Γ.Κ.: Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνουμε την κουβέντα μας… Θέλεις να πεις κάτι τελευταίο;

Θ.: Εύχομαι καλή επιτυχία στα κόμματα εξουσίας για τις επερχόμενες εκλογές και στους υπόλοιπους ανθρώπους να συνεχίσουν έτσι και θα έχουμε λίαν συντόμως μια καλή αντάμωση..!!!

Γ.Κ.: Εγώ μάλλον θα αργήσω, φίλε μου..!!! Καληνύχτα…

ΥΓ: Ένα όνειρό μου ήταν… Ανατριχιαστικό όμως…

Τον Γιάννη τον ακούμε κάθε Τρίτη μεσάνυχτα στην εκπομπή “Τί κάνειθς Γιάννη; Ροκιά σπέρνω”.

Σημειώνουμε ότι εδώ ΔΕΝ είναι χώρος για να εκφράσει κάποιος τις γενικές ενστάσεις του, την κριτική του ή τα όποια του παράπονα για τον σταθμό. Αυτό μπορεί να το κάνει στο info@atlantisfm.gr ή (αν θέλει δημόσια) στη σελίδα μας στο facebook. Εδώ οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τον συντάκτη του άρθρου και τα σχόλια μας (ακόμα και αρνητικά) να είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ (και βέβαια ευπρεπή…). Είμαστε σίγουροι ότι η ραδιοφωνική παρέα είναι σε θέση να το καταλάβει αυτό και ότι θα διαχειριστεί σωστά την ελευθερία έκφρασης που όλοι στον Ατλαντίς θέλουμε να υπάρχει… Ελπίζουμε να περνάτε καλά στο “καφενεδάκι” μας!

Facebook Comments

6 σχόλια to “Συνέντευξη με το.. Θάνατο!!!”

Dionysis Kotsakis (April 7, 2014 @ 12:28 am)

Δεν υπάρχεις!!!

Mariam Nikou (April 7, 2014 @ 12:43 am)

ανατριχιασα…….

Vangel Greko (April 7, 2014 @ 10:32 am)

Τόση τραγική ειρωνεία και τόσες αλήθειες μαζί!

Dimitris Mixailidis (April 7, 2014 @ 11:00 am)

αφου δεν ερχετε η ζωη για συνεντευξη…

Ανδρέας Ασημακόπουλος (April 7, 2014 @ 2:57 pm)

(y)

Γιώργος Δάρας (April 7, 2014 @ 4:10 pm)

Ο Θάνατος Διακοπές στην Ευρώπη πια πάει.

Γράψε το σχόλιο σου

 

Ακούστε live..!