Αρχική      Νέα     Photos      Εκπομπές      Ατζέντα      Κυκλοφορίες      Βιβλίο      Θέατρο      Συνεντεύξεις      Kαφενεδάκι      Πνύκα      Bίντεο      Επικοινωνία!     Downloads      Τεχνολογικό Μαγκαζίνο      Ισολογισμός χρήσης
1990 - 2020. 30 χρόνια Atlantis!

“20 χρόνια χωρίς Μελίνα…”

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Παρίσι τον Μάρτιο του 2014 το μουσικό αφιέρωμα για την Μελίνα Μερκούρη «20 χρόνια χωρίς Μελίνα…» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την Παρασκευή 18 Ιουλίου στο ολοκαίνουργιο Θέατρο «Αρχελάου» στους Θρακομακεδόνες στις 21:00 το βράδυ.

Την ηθοποιό Τίνα Αλεξοπούλου και το αφιέρωμα θα τιμήσει ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων απονέμοντας το βραβείο για την «προσφορά στον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο» από τον πρόεδρο Ιωάννη Μαρωνίτη και την πρέσβειρα καλής θέλησης της UNESCO Πειραιώς και Νήσων ANAΣΤΑΣΙA ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ .

Η παράσταση αποτελείται από 18 τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες όπως, «Σε πότισα ροδόσταμο» του Θεοδωράκη, «Μεσόγειος» «Μέτοικος» του Μουστακί, «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» του Χατζιδάκη και το τραγούδι που βραβεύθηκε με Όσκαρ «Τα παιδιά του Πειραιά» του ιδίου. Ανάμεσα από τα τραγούδια υπάρχουν ολιγόλεπτα βίντεο που με πολύ συμπυκνωμένο τρόπο παρουσιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της. Επιπλέον μικρά κείμενα που αφηγείται η ηθοποιός και τραγουδίστρια Τίνα Αλεξοπούλου φωτίζουν τις πλευρές της προσωπικότητας της. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στις 6 Μαρτίου 2014 ανήμερα της επετείου από τα 20 χρόνια, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, κ. Θεόδωρο Πασσά. Στις τέσσερις ακόμα παραστάσεις που ακολούθησαν τόσο το ελληνικό κοινό όσο και οι Γάλλοι φίλοι της Μελίνας, ενθουσιάστηκαν με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και κάθε φορά μετά το δεύτερο encore, χειροκροτούσαν όρθιοι στο θέατρο “La Reine Blanche”. Επίσης, απόσπασμα της παράστασης παρουσιάστηκε στην Ελληνική Κοινότητα Παρισιών στα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου. Ο Νίκος Αλιάγας που υπογράφει τα κείμενα του φωτογραφικού λευκώματος τραγούδησε μαζί με την Τίνα Αλεξοπούλου.

Μερικές από τις κριτικές τις παράστασης είναι οι ακόλουθες:

“Η Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο, η συγκινητική Τίνα Αλεξοπούλου, έδωσε ένα υπέροχο αφιέρωμα με μια λαμπερή παράσταση στο Θέατρο La Reine Blanche. ”

Sylvie Le Moël

http://www.agencebretagnepresse.com/fetch.php?id=33196&title=Gr%C3%A8ce-France

“Σ’αυτή την παράσταση η λαμπερή Τίνα Αλεξοπούλου, τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορεύτρια μας έδωσε την εντύπωση ότι ξαναγεννήθηκε η Μελίνα Μερκούρη.”

Nobert Gabriel http://www.nosenchanteurs.eu/index.php/2014/03/07/hommage-a-melina/

Μπορείτε να δείτε ένα σύντομο απόσπασμα από την πρεμιέρα της παράστασης στο Παρίσι στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Τραγουδί: Τίνα Αλεξοπούλου www.tinaalexopoulou.gr

Πιάνο: Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου

Μπουζούκι/Μαντολίνο/Κιθάρα: Πάνος Τσιφτσής

Χορογραφία: Έλενα Λιναρδάκη

Σκηνοθεσία: Αγάθη Δαρλάση

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πιερ Μαραβάλ

Παραγωγή: Le Chant des Poètes

Facebook Comments

Ακούστε live..!