Αρχική      Νέα     Photos      Εκπομπές      Ατζέντα      Κυκλοφορίες      Βιβλίο      Θέατρο      Συνεντεύξεις      Kαφενεδάκι      Πνύκα      Bίντεο      Επικοινωνία!     Downloads      Τεχνολογικό Μαγκαζίνο      Ισολογισμός χρήσης
1990 - 2020. 30 χρόνια Atlantis!

George Blue Galanos

της Εύας Ζευγουλά

Ο Γιώργος Γαλανός είναι μια αναδυόμενη δύναμη από την Ελλάδα.
“Γαλανός” σημαίνει στην πραγματικότητα μπλε στα ελληνικά, και μπορεί να μην πιστεύετε στις συμπτώσεις, αλλά ίσως ήταν το κάλεσμα για να παίξει τα μπλουζ.

Ο Γιώργος έχει παίξει ζωντανά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχοντας σταθερά παίξει σε πολλά ροκ κλαμπ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες δύο δεκαετίες με πολλές μπάντες, αποφάσισε να κάνει επιτέλους τη δική του και να δώσει τη δική του μουσική στον κόσμο.

Το ύφος μπορεί να περιγραφεί ως βαρύ, επιθετικό blues rock, με επιρροές από μπάντες και καλλιτέχνες όπως ο Jimi Hendrix, Guns ‘n’ Roses, ο Γκάρι Μουρ, AC/DC, Aerosmith, Led Zeppelin, Spiritual Beggars, Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan, Tinsley Ellis, Dave Meniketti… (η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για σελίδες).

Στην πραγματικότητα, ένα βράδυ άκουγε ενα άλμπουμ, πληγωμένος και σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο της ζωής του, που του ήρθε να πάρει την κιθάρα και να σφυρηλατήσει το δικό του μπλουζ προέλευσης , rock ήχο. Τότε είναι που γράφτηκαν οι πρώτες δύο μπαλάντες “Dead Inside” και “Nataly”.

Στους μήνες που ακολούθησαν, πήρε πολύ μεγάλες αποφάσεις στη ζωή του. Γεννήθηκε στη Σπάρτη, και μπορεί να υπερηφανεύεται γιατί άφησε μια καριέρα στη φαρμακευτική για να επιστρέψει στην πατρίδα του για να γίνει αγρότης, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο και ηρεμία για τις μουσικές του αναζητήσεις και να απολαύσει τη ζωή στο έπακρο. Η στάση του απέναντι στη ζωή είναι αντικομφορμιστική και επιθετική, και ενσωματώνει σε πολλά από τα τραγούδια του. Αυτοί που τον ακολουθούν πιστά αποκαλούνται χαϊδευτικά “φυλή”. Τα τραγούδια του είναι για τον καθορισμό του εαυτού, τις σχέσεις, την αγάπη και την ερωτική απογοήτευση, η ζωή και τα προβλήματα της ,τις δικές του εμπειρίες και οτιδήποτε μπορεί να έχει αντίκτυπο πάνω του.

Το Groove και η ευθεία στάση του είναι βασικά στοιχεία για την σύνθεση των τραγουδιών του, ενώ οι μπαλάντες είναι αίμα που στάζει πόνο προερχόμενες – κατ ‘ ευθείαν από την καρδιά. Βαριά riffy κιθάρες,σόλο που κορυφώνονται και μεγάλη, ζεστή και τραχιά φωνη είναι το σήμα κατατεθέν του ήχου. Έναν ήχο που καταγράφηκε σε μια πλήρως αναλογική παραγωγή, χρησιμοποιώντας τα κλασικά εργαλεία της δεκαετίας του ’70 και του’ 80, προσπαθώντας να πιάσει τη ζωντανή αίσθηση στα τραγούδια

Οι προθέσεις του: Να ταράξει τον κόσμο! Να καταθέσει το δικό του αίμα και εντόσθια, να εξορκίσει τους δαίμονες που στοιχειώνουν το πνεύμα του, να παίζει rock ‘n’ roll μέχρι την τελευταία του πνοή.
Το πρώτο του EP έχει κυκλοφορήσει ψηφιακά και το πρώτο του video clip “I’m dead inside” είναι και επίσημα στο Youtube.
So people,welcome George BLUE Galanos….

Facebook Comments

Ακούστε live..!