Αρχική      Νέα     Photos      Εκπομπές      Ατζέντα      Κυκλοφορίες      Βιβλίο      Θέατρο      Συνεντεύξεις      Kαφενεδάκι      Πνύκα      Bίντεο      Επικοινωνία!     Downloads      Τεχνολογικό Μαγκαζίνο      Ισολογισμός χρήσης
1990 - 2020. 30 χρόνια Atlantis!

Nα μια καλή… αφορμή!

Άρθρο του Γιάννη

Εδώ και καιρό , έψαχνα μια καλή «αφορμή», για να σας παρουσιάσω κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο της ελληνικής σκηνής (δισκογραφικά) και μιας που είχα εξυμνήσει το νέο εγχώριο «αίμα» στο πρώτο μου άρθρο, πιστεύω ήρθε η ώρα να παρουσιάσω και τις πρώτες απτές (ή μάλλον ακουστικές!) αποδείξεις!!

Το όνομα αυτού, Γιώργος Μπίλιος!!! Το Γιώργο τον γνώρισα σαν μέλος των «ΜΑΜ ΚΑΚΑ & ΝΑΝΟΙ», οι οποίοι είχαν αφήσει και συνεχίζουν να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις όπου κι αν εμφανίζονται. Στο «στίβο» της μουσικής καλό είναι να διακρίνεσαι στα ομαδικά αθλήματα, αλλά καριέρα «χτίζεις» με τις ατομικές επιδόσεις!!! Έτσι, λοιπόν, περίμενα εναγωνίως να δω τα πρώτα δείγματα γραφής του, ως soloκαλλιτέχνης… Η απάντηση, που πήρα, ήταν αποστομωτική..!!!

 

Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, ο Γιώργος είχε ήδη να επιδείξει συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως η Μαρία Φαραντούρη, Μελίνα Τανάγρη, Θεοδοσία Τσάτσου και Ανδριάνα Μπάμπαλη, αλλά και αρκετά χρόνια γόνιμης παρουσίας σε δεκάδες μουσικές σκηνές με διάφορα σχήματα, αποσπώντας διαρκώς εξαιρετικές κριτικές… Όλα αυτά μέχρι την «Αφορμή»!!! Πρόκειται για τον προάγγελο της πρώτης προσωπικής του δουλειάς, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014, μπολιασμένο με υπέροχες blues/folkαναφορές, η «Αφορμή»  είναι ένα τραγούδι που «αναπνέει» τον αέρα της πόλης μέσα από τη διήγηση μιας καθημερινής ιστορίας, όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος ο τραγουδοποιός!!!

Στίχοι και μουσική φέρουν την υπογραφή του ίδιου του ερμηνευτή, δείγμα του πολύπλευρου ταλέντου του και ο αγαπημένος και επίσης πολυπράγμων, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, υπογράφει την ενορχήστρωση και την παραγωγή!!! Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το πολύ αξιόλογο videoclip του κομματιού, φτάνουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.. ο Γιώργος Μπίλιος ήρθε, για να μείνει!!!

 

Ακούγοντας το συγκεκριμένο τραγούδι, είμαι σίγουρος, πως κι εσείς θα μοιραστείτε τον ίδιο ενθουσιασμό και την ελπίδα, πως η ελληνική σκηνή είναι ακόμα ολοζώντανη και έχει πολλά να δώσει!! Αρκεί βέβαια, να την αγκαλιάσουμε, να τη στηρίξουμε και να τη «μεταλαμπαδεύσουμε»..!!! Αναμφίβολα θα ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα άρθρα, παρουσιάζοντας πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες, αλλά πιστεύω με «αφορμή» το Γιώργο Μπίλιο, μόλις έγινε το καλύτερο ποδαρικό!!!

 

Single –«ΑΦΟΡΜΗ»

Μουσική-Στίχοι-Ερμηνεία: Γιώργος Μπίλιος

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Κιθάρες/μπάσο: Βαγγέλης Μαρκαντώνης,  Τύμπανα: Θάνος Μιχαηλίδης

Πλήκτρα: Μιχάλης Κεχαγιάς, Φωνητικά: Λουίζα Σοφιανοπούλου/Βαγγέλης Μαρκαντώνης

*Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Ανδρέα Βαϊτούδη  (studioGFSPRO)

https://www.facebook.com/giorgos.bilios.9/

https://soundcloud.com/giorgosbilios /

Σημειώνουμε ότι εδώ ΔΕΝ είναι χώρος για να εκφράσει κάποιος τις γενικές ενστάσεις του, την κριτική του ή τα όποια του παράπονα για τον σταθμό. Αυτό μπορεί να το κάνει στο info@atlantisfm.gr ή (αν θέλει δημόσια) στη σελίδα μας στο facebook. Εδώ οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τον συντάκτη του άρθρου και τα σχόλια μας (ακόμα και αρνητικά) να είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ (και βέβαια ευπρεπή…). Είμαστε σίγουροι ότι η ραδιοφωνική παρέα είναι σε θέση να το καταλάβει αυτό και ότι θα διαχειριστεί σωστά την ελευθερία έκφρασης που όλοι στον Ατλαντίς θέλουμε να υπάρχει… Ελπίζουμε να περνάτε καλά στο “καφενεδάκι” μας!

Facebook Comments

Γράψε το σχόλιο σου

 

Ακούστε live..!