Αρχική      Νέα     Photos      Εκπομπές      Ατζέντα      Κυκλοφορίες      Βιβλίο      Θέατρο      Συνεντεύξεις      Kαφενεδάκι      Πνύκα      Bίντεο      Επικοινωνία!     Downloads      Τεχνολογικό Μαγκαζίνο      Ισολογισμός χρήσης
1990 - 2020. 30 χρόνια Atlantis!

“Pure” Rock Parade 16/04 – Χριστόφορος Κροκίδης

Γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά το 1955. Από παιδί ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και βιολί. Συμμετείχε στα πρώτα προοδευτικά συγκροτήματα rock μουσικής στην δεκαετία του ’70. Ασχολήθηκε με την jazz και jazz-rock μουσική αλλά και ethnic μουσική. Παίζει ακόμα sitar, drums, keyboards.

Από το 1989 έως και το 2002 ήταν στενός συνεργάτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου όπου και έχει συνθέσει πολλές από τις γνωστές επιτυχίες του (Χρόνια Πολλά, Τα χάλια μου, Οδός Ελλήνων, Ανοιξέ μου να κρυφτώ, Παράπονα στη Λίνα, Γειά σου, Εχω ανάγκη, Καμπαρντίνα, Να με Φωνάξεις, Χαμένες αγάπες και πολλά άλλα) και υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις σε πολλές δισκογραφικές του δουλειές αλλά και ζωντανές εμφανίσεις Έχει συνεργαστεί επίσης με τους Αφους Κατσιμίχα, Α Βαρδή, Δ.Μούτση, Μικρούτσικο, Λ.Μαχαιρίτσα, Γ.Γιοκαρίνη, Β.Σαλέα και πολλούς άλλους.

Το 2002 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος: “Ο φύλακας των σκουπιδιών” . Περιλαμβάνει 13 τραγούδια σε στίχους Απόστολου Μπουλασίκη. Επίσης σε ένα κομμάτι συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Από το 2003 μέχρι σήμερα παίζει με τους Γ. Νταλάρα, Μαρινέλλα, A. Ρέμο, Δ.Μητροπάνο, Δ.Μπάση, Γ. Πάριο, Κ. Μακεδόνα, Γ. Πλούταρχο. Ταυτόχρονα έχει τη δική του rock μπάντα παρουσιάζοντας την προσωπική δισκογραφική του δουλειά και τραγούδια από Pink Floyd, Satriani, J.Beck, Led Zeppelin, Deep Purple.

Το 2011 ακολούθησε ο 2ος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Με τα μάτια κλειστά” . Περιλαμβάνει 10 τραγούδια, 9 σε στίχους του Απόστολου Μπουλασίκη και 1 σε στίχους της Βασιλικής Μόφορη, ενώ drums παίζει ο κορυφαίος Ελληνας drumer Στέφανος Δημητρίου.

Αναμφισβήτητα, ένας από τους κορυφαίους Ελληνες κιθαρίστες. Δεν είναι τυχαίο ότι το παρατσούκλι του στο χώρο της μουσικής είναι “διάολος” και σχετίζεται με την ταχυτητά του ως κιθαρίστας.

Facebook Comments

Ακούστε live..!